30 maanden cel geëist voor runnen drugslab

Geschreven door Redactie

Tegen twee Almeerse mannen die in de provincie Groningen grote hoeveelheden speed zouden hebben geproduceerd, is dertig maanden cel geëist. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De Almeerders werden in november opgepakt in een drugslab in het dorp Vriescheloo, na een anonieme tip. Het arrestatieteam loste bij de aanhouding een schot. Volgens de officier van justitie werd er niet met scherp geschoten, maar met een beanbag. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een soort munitie die niet het lichaam binnendringt, maar wel een flinke klap uitdeelt. Een 37-jarige man uit Almere werd niet geraakt. Hij lokte volgens de officier zelf het schot uit, door niet de aanwijzingen op te volgen.

Camerabeelden

In de woning in Vriescheloo vonden de agenten drie telefoons en bonnen van bouwmaterialen. Uit de gegevens van de telefoons en de bonnen kan volgens justitie worden geconcludeerd dat het lab in september is gebouwd. Bij de bouwhandel zijn camerabeelden bekeken van het moment waarop het materiaal werd gekocht. Daarop is te zien dat de 37-jarige man afrekende.

De jongere medeverdachte zei dat hij niets met het lab te maken had. Hij verbleef daar om schoon te maken en verrichte graafwerkzaamheden. Hij heeft nooit iets gemerkt van een drugsproductie. In de badkamer en in de keuken stonden vaten met onder meer amfetamine-olie. Die had hij niet gezien, zei hij. De officier geloofde zijn verhaal niet. Het strafblad van 27 kantjes van de man met vooral veroordelingen voor drugsfeiten werkt ook in zijn nadeel, zei de aanklaagster.

De rechtbank doet op 24 juli uitspraak.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?