Flyer-actie personeel Keolis tegen intrekken busvervoer

Geschreven door Redactie

Het personeel van vervoerder Keolis voert zaterdag actie tegen het besluit van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel om de OV-concessie voor deze provincies in te trekken.

Dit besluit werd genomen na gesjoemel door Keolis. Medewerkers delen 10.000 flyers uit aan reizigers op verschillende stations en in de binnenstad van Apeldoorn, meldt Omroep Gelderland.

Het intrekken van de vergunning is bij het personeel van Keolis ingeslagen als een bom. De medewerkers vinden 'de straf buiten proporties' en vrezen dat er banen op het spel komen te staan. "Ik wil het niet goedpraten, maar omdat een persoon binnen het bedrijf een grove fout heeft gemaakt, moeten alle medewerkers, chauffeurs en reizigers daar onder lijden? In ieder bedrijf worden fouten gemaakt", schreven chauffeurs in een brief aan de provincie Gelderland.

De medewerkers van Keolis hebben inmiddels ruim 1200 handtekeningen tegen het intrekken van het contract opgehaald. Die worden maandag aan de verantwoordelijk gedeputeerden overhandigd.


Onze Ambassadeurs