Onderzoek naar vlotongeluk Almere Poort

Geschreven door Redactie

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart naar het vlotongeluk dat zaterdag plaatsvond in Almere Poort. Twee kinderen zijn daarbij gewond geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De meisjes stonden samen met vier anderen op het vlot toen dat omsloeg en ze in het water terechtkwamen. Ze zouden vervolgens vast zijn komen te zitten onder het gekapseisde vaartuig. 


"We willen weten wat daar is gebeurd en hoe dat heeft kunnen gebeuren", zegt een woordvoerder van de NVWA. Deze instantie houdt toezicht op de veiligheid van speeltoestellen. Een inspecteur is zaterdag al op de plek van het ongeluk gaan kijken. Vanwege de enorme omvang van het aantal toestellen in Nederland (zo'n 270.000) vinden reguliere controles steekproefsgewijs plaats en als er aanwijzingen zijn voor misstanden. Ook controleert de NVWA het functioneren van aangewezen keuringsinstanties. Ook de politie is nog met het ongeluk bezig. Dit om te kijken of er mogelijk strafbare feiten hebben plaatsgevonden. 


Eén van de twee meisjes die bij een ongeluk gewond raakte is zondag uit haar coma ontwaakt. Voor het tweede slachtoffer gold dat toen nog niet. Het is niet bekend hoe zij er nu aan toe is. De politie doet daar geen mededelingen over en laat dit over aan de familie van het slachtoffer. Dit in verband met de privacy van het meisje. Een politiewoordvoerder geeft wel aan dat beide slachtoffers nog leven. 


Twee vergelijkbare vlotten in Almere zijn uit voorzorg uit de vaart gehaald in afwachting van het onderzoek naar het ongeluk in Almere Poort. De gemeente deed dit al meteen met een vlot in eigen beheer en inmiddels heeft ook Staatsbosbeheer besloten zijn vlot op stadslandgoed De Kemphaan voorlopig niet te gebruiken.

Onze Ambassadeurs