Rover wil reizigersbelang voorop bij politiek besluit over concessie

Geschreven door Redactie

Reizigersvereniging Rover wil dat het belang van gebruikers van openbaar vervoer voorop staat bij de beslissing over de nieuwe concessie. Ze pleit daarvoor in een brief aan de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland.  Die drie gaan komende week een definitief besluit nemen over de nieuwe aanbesteding voor het busvervoer in de regio. 

Rover wil dat reizigers niet minder dan het beste vervoersaanbod krijgen. "Wij maken ons de meeste zorgen over de dun bezette bussen in de regio. Bussen die de enige vorm van vervoer zijn voor scholieren en voor reizigers die geen realistisch alternatief hebben. Wij vragen u om bij uw beslissing het belang van die reizigers zwaar te laten wegen." 

In mei kwam via het platform Follow the Money naar buiten dat Keolis waarschijnlijk fraude heeft gepleegd, door geheime afspraken te maken te maken met de Chinese busbouwer BYD en het Nederlandse Ginaf. Juristen hielden de contracten met Keolis ter waarde van 900 miljoen euro tegen het licht en constateerden dat er vals was gespeeld. 

Keolis zou vanaf 13 december het streekvervoer in Overijssel uitvoeren, vanaf september 2021 het stadsvervoer in Lelystad en vanaf december 2023 het vervoer in Flevoland en Gelderland. Als de aanbesteding definitief ongeldig wordt verklaard, moeten de provincies afspraken maken met de huidige aanbieders om het busvervoer vanaf december overeind te houden. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?