Magisch boek en activiteitenvloer in bibliotheek Almere Stad

Geschreven door Redactie

De bibliotheek in Almere Stad heeft na een verbouwing van de jeugdafdeling een magisch boek en een activiteitenvloer.

Het magische boek is een levensgroot prentenboek met animaties en bewegingen waarbij kinderen letters in een verhaal moeten vinden. Als ze alle letters gevonden hebben zie je een woord en gaat het verhaal door naar de volgende pagina. Op de activiteitenvloer worden van bovenaf spelletjes geprojecteerd die kinderen samen kunnen spelen. Zoals voetballen of dansen.

Medewerker Klaassien Maertens: "We hadden al een prachtige afdeling vol met boeken maar het was hoog tijd dat de ruimte aangepast werd om op de totale ontwikkeling van kinderen in te spelen. Ze moeten zich niet alleen in hun hoofd ontwikkelen door het lezen van boeken en zich verwonderen maar ook kennis maken met cultuur, nieuwe media en technologie."

De activiteitenvloer is een groot succes want kinderen van verschillende leeftijden spelen er samen. Af en toe staat er ook een vader of moeder tussen die mee danst. Ook het Magische Boek maakt indruk. Maertens: "Vanaf een jaar of 4 kunnen kinderen al letters herkennen en je hoeft echt niet al te kunnen lezen om het boek te kunnen beleven. Het is eigenlijk voor alle leeftijden leuk."

De jeugdafdeling is nog vol in ontwikkeling. Maertens: "Er komt nog een medialab waar je kennis kunt maken met 'green screen' technologie, stop-motion en waar ook workshops over technologie en nieuwe media zullen worden gegeven. De verwachting is dat dit alles eind september wel klaar zal zijn."

Onze Ambassadeurs