Haven Theater zorgt voor leven in de brouwerij

Geschreven door Redactie

Een week lang staat het oude politiebureau van Almere Haven in het teken van de podiumkunsten. Voor deze gelegenheid is de culturele broedplaats omgedoopt tot het Haven Theater.

"Met Creative Artlabs Almere willen we een podium bieden aan kunstenaars uit de stad, van welke discipline dan ook", zegt organisator Jeroen van der Meulen. "We vonden dat er wel wat leven in de brouwerij mocht komen in Haven, en dat is aardig gelukt. We zijn nu ruim een jaar bezig, en met deze week laten we zien wat Almere in huis heeft aan talent."

Knusse Vrijdag

Het programma dat het Haven Theater deze week biedt is afwisselend: van een singer-songwriter-avond tot een standup-comedy-show, van een 'Knusse Vrijdag' tot een avond vol 'Ruige Rakkers'. "En zondagmiddag sluiten we af met een open podium."

Eén van de Almeerse talenten die tijdens de 'Knusse Vrijdag' optrad, was de jonge zangeres Jaïnda. "Optreden is voor een beginnend muzikant heel belangrijk", legt zij uit. "Dus ieder podium erbij biedt weer extra kansen. En het leuke aan deze avond vind ik dat je ook andere talenten ziet, en niet alleen uit de muziek." Zo zagen de ongeveer twintig bezoekers (meer mocht niet vanwege de coronaregels) ook DJ Dave, muziektheatermaker Lin en toneelgroep Het Klein Theater optreden.

Vrijwilligers

De toneelgroep speelde haar voorstelling 'Uitzichtloos' op de binnenplaats van het gebouw, de rest van het programma op vrijdag was binnen. "Eigenlijk zouden alle avonden in de open lucht plaatsvinden", aldus Van der Meulen. "Maar gisteravond moesten we vanwege de heftige regen afbreken. Daarom is de rest van de week binnen. Onze vrijwilligers hebben het podium vannacht afgebroken en binnen weer opgebouwd. Dat vind ik te gek."


Onze Ambassadeurs