GroenLinks Almere stomverbaasd over grootschalige woningbouw Oosterwold

Geschreven door Redactie

Stomverbaasd. Dat zegt GroenLinks in Almere te zijn over de plannen van projectontwikkelaar Vastbouw om in Oosterwold 375 huizen te bouwen.

De partij is van mening dat het karakter van het gebied wordt aangetast en wil dat de politiek in actie komt. 


De partij wijst op het unieke karakter van de wijk, waar je als bewoner en huiseigenaar voor een hoop zaken zelf verantwoordelijk bent. Denk aan het aanleggen van de wegen, maar ook het invullen van je kavel met 50 procent stadslandbouw. 


"Daar hoort zo'n grootschalig project echt niet bij", zegt GroenLinks-fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden. "Het gaat om 375 huur- en koopwoningen. Dan denk ik: dat zijn mensen die daar gaan wonen, maar verder geen binding hebben met de wijk. Zo is Oosterwold echt niet opgezet." 


GroenLinks kwam eind 2016 met een motie die als doel had om projectontwikkelaars zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Als het gaat om stukken grond die in het bezit zijn van het Rijk lijkt dat te lukken, maar projectontwikkelaar Vastbouw bezit de grond waar het 375 woningen wil realiseren zelf. De gemeente laat bovendien weten dat het plan zo op het eerste gezicht voldoet aan alle regels. 


Van der Heijden wil met het college en andere fracties in gesprek om te horen hoe zij tegen de ontwikkeling aankijken. Wat GroenLinks betreft is het standpunt duidelijk: geen massale woningbouw in Oosterwold. "Je wilt gewoon het karakter van de wijk behouden. En als je er dan zoveel woningen gaat neerzetten, dan vind ik dan zonde."