Aantal WW-uitkeringen in provincie daalt, landelijk minimale stijging

Geschreven door Redactie

Het aantal Flevolanders met een WW-uitkering is de afgelopen maand iets gedaald in vergelijking met de maand ervoor

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het UWV

In juli daalde het aantal werkeloosheidsuitkeringen met 1,3% ten opzichte van juni. Landelijk gezien steeg het aantal uitkeringen zeer miniem met 0,1%. 


Vooral in de sector uitzendbedrijven was in Flevoland een flinke daling te zien van het aantal uitkeringen. Die namen met 8,5% af. Binnen de regio nam de hoeveelheid uitkeringen alleen in Dronten en Urk toe. De grootste daling was in Noordoostpolder, met 3,3%. 


Het UWV verwacht nog wel dat de werkeloosheid in Nederland verder oploopt, tot 7% volgend jaar. Sectoren die daarentegen nog steeds goede kansen bieden voor werkzoekenden zijn bijvoorbeeld zorg, onderwijs en de bouw. Maarten Leliefeld, Manager Werkgeversdienstverlening, geeft aan dat er in Flevoland vooral werk is in de logistiek: "Denk bijvoorbeeld aan de boodschappenbezorgers voor de supermarktketen Albert Heijn. Hier is momenteel wekelijks extra vraag naar."