Almeers gezin zit al maanden vast op Trinidad: vriend begint inzamelingsactie

Geschreven door Redactie

Een Almeerse gezin zit sinds de uitbraak van corona vast op Trinidad. Het gaat om Shannon Teer, haar man en hun zoontje. Inmiddels is het vermogen van het gezin opgedroogd, waardoor het niet mogelijk is om een ticket terug te boeken. Artiest, en vriend van het gezin Dresta Pascal, is een inzamelingsactie begonnen om het gezin zo snel mogelijk naar Nederland te halen.

Het drietal vloog in december naar Trinidad voor de bruiloft van een familielid. Ze boekten een enkele reis, omdat ze van plan waren om langere tijd op het eiland te blijven. Boeken op een later moment zou het gezin veel geld schelen, leert de ervaring van Shannon. Toen het gezin huiswaarts wilde keren, was de coronacrisis uitgebroken in Nederland. Kort daarna gebeurde hetzelfde in Trinidad. Nederland voerde volgens Pascal geen repatriëringsvlucht uit, omdat de drie de enige Nederlanders waren die op dat moment vastzaten op het eiland.

Omdat het gezin al zo lang vastzit op Trinidad is Shannon haar baan kwijt. Ook is het pas getrouwde familielid twee maanden na de bruiloft overleden door een infectie. "Het is een heftige, frustrerende en verdrietige periode voor ze geweest", vertelt Pascal.

4500 euro

Het gezin 'woont' nu in een kleine kamer van 10 bij 10 meter. Pascal begon de inzamelingsactie omdat de leefomstandigheden in Trinidad steeds slechter worden. "Hun zoontje moet weer naar school en voor Shannon is het belangrijk dat ze snel weer aan het werk kan."

Pascal wilde graag iets doen om te helpen in plaats van alleen hulpeloos toe te kijken. Via GetFunded begon hij een inzamelingsactie zodat het hele gezin naar huis kan vliegen. 24 uur na het begin van de actie is 200 van 4500 euro gedoneerd. Mocht er geld overblijven, dan wordt dat volgens de oud-Almeerder gedoneerd aan een goed doel dat minimagezinnen helpt.


Onze Ambassadeurs