Aantal daklozen neemt toe en gemeenten moeten meer doen om die trend te keren

Geschreven door Redactie

Het aantal daklozen tussen de 18 en 30 jaar is in de afgelopen 10 jaar in Nederland verdrievoudigd tot ruim 12,5 duizend. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Volgens NIDA Almere moeten gemeenten meer instrumenten krijgen om de trend te keren. 


“Almere is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de aanpak van de dakloosheid in Flevoland", zegt NIDA. De partij wil dat het college van burgemeester en wethouders snel en adequaat optreedt en dient daarom schriftelijke vragen in. 


“Als je hoort dat gemeenten niet in staat zijn om iets te doen aan dakloosheid onder jongeren, dan moet je alles uit de kast halen om erger te voorkomen. Wat ons betreft dient het college snel in kaart te brengen wat de knelpunten zijn in Almere, maar ook in Flevoland. Dat is nodig voor een slagvaardige aanpak”, zegt NIDA-fractievoorzitter Hassan Buyatui. 


Ondertussen daagt NIDA het college uit met extra (nood)opvang te komen voor dak- en thuisloze jongeren in Flevoland. “Er bereiken ons al een tijdje geluiden dat er een chronisch tekort is aan opvangmogelijkheden voor dak- en thuisloze jongeren in Flevoland. Organisaties die zich inzetten voor deze doelgroep vertellen ons dat. Als ik bijvoorbeeld hoor dat een dakloze Almeerder uiteindelijk in de provincie Friesland is geplaatst omdat in Flevoland geen plek was, dan houd ik mijn hart vast. We moeten snel in actie komen”.

Onze Ambassadeurs