Nederlandse ondernemers over reisadvies Spanje: 'Hard besluit, onnodig'

Geschreven door Redactie

Vanaf vandaag staat Spanje 'op oranje' en worden niet-noodzakelijke (lees: toeristische) reizen afgeraden.

Twee Nederlandse ondernemers in de Spaanse toeristensector over 'oranje'.

'Ze moeten eens gaan nadenken voordat ze al die kleurtjes afroepen. Ze brengen geen nuance aan en zetten het hele land op oranje. Voor ons als ondernemer was het een grote klap. Vooral omdat het hier relatief veilig is. De coronahaarden die hier nu zijn, zijn jongeren in discotheken. Er zijn weinig ziekenhuisopnames. Dus voor ons voelt het als een hard besluit dat totaal niet nodig is." 


"Ons hotel is nu een jaar open. Dit zou onze eerste zomer zijn. Van maart tot juni moesten we dicht. Daarna hebben we nog een redelijke bezetting qua gasten gehad, vooral lokale mensen. Wij zitten namelijk in een rustig, minder toeristisch gebied. Ik voel me hier veiliger dan in Nederland. Mensen zijn hier serieus met corona bezig, dragen mondkapjes, maken goed schoon. En wij zitten heel ver van het Spaanse vasteland: voor Madrid is Amsterdam dichterbij dan de Canarische eilanden." 


"De Canarische eilanden leven bijna volledig van het toerisme. De Britten bleven al weg omdat ze thuis twee weken in quarantaine moesten. Nederland was het laatste land waar nog veel mensen vandaan kwamen. En Duitsland heeft nog een uitzondering voor de Canarische eilanden omdat het een veilig gebied is." 


"Het is heel spannend of we kunnen voortbestaan. Of het volgende maand kostendekkend kan zijn, weet ik niet. Ik hoop dat er een veilige corridor kan worden opgezet, met testen in het land van herkomst, waardoor mensen in de herfst- en winterseizoen kunnen komen." De Nederlandse ondernemers in Spanje houden hun adem in.

Onze Ambassadeurs