Huisarts Zorggroep Almere gepromoveerd

Geschreven door Redactie

Huisarts Matthijs van Wijmen van Zorggroep Almere is gepromoveerd op onderzoek naar de geldigheid van wilsverklaringen. Dat meldt zijn werkgever Zorggroep Almere. Wilsverklaringen leggen schriftelijk de wensen vast voor levenseinde. Het onderzoek toont aan dat een wilsbeschikking mooi is, maar vooral als deze up-to-date is en de wensen actueel zijn.

Vragenlijst en enquête

Voor dit promotieonderzoek vulden 6.922 mensen met een wilsverklaring van 2005 tot 2011 elke 18 maanden een vragenlijst in. Daarnaast hield Van Wijmen aanvullende interviews met mensen die aan een ernstige aandoening leden.

Volgens Van Wijmen blijft het belangrijk om met naasten en zorgverleners te blijven praten over het levenseinde.

Meer onderzoek

”Meer onderzoek is nodig, omdat er tegenwoordig veel meer behandelingen en keuzes mogelijk zijn rond het levenseinde. Daardoor wordt wat mensen willen steeds belangrijker. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over hoe lang je door behandeld wilt worden”, aldus Van Wijmen.

 


Wij zijn jarig dus wij trakteren!
Doe mee en win mooie prijzen!
Bekijk hier alle prijzen