Eerste editie Polder Cup vindt zaterdag plaats

Geschreven door Redactie

De eerste editie van de Polder Cup vindt op zaterdag 29 augustus plaats. Het regionale toernooi zal in het teken staan van de start van het nieuwe hockeyseizoen. 

Op vijf hockeyverenigingen gaan meer dan 90 hockeyteams de strijd aan in de strijd om de Polder Cup. Alle teams van D t/m A leeftijd doen mee en op elke locatie spelen verschillende categorieën. Bij MHC Lelystad spelen alle A-teams, op de Almeerse hockeyclub spelen alle B-teams en bij MHC Buitenhout alle jongens C- en D-teams. Bij MHC Flevoland spelen alle meisjes uit het C-team en meiden uit de D-team zijn welkom bij HC Zeewolde. Alle A-teams spelen op zaterdag bij MHC Lelystad. 

Het toernooi zal een mooie gelegenheid zijn om hockey te promoten in de provincie en de spelers, coaches en de vrijwilligers elkaar te laten ontmoeten, waardoor de clubs nader tot elkaar kunnen komen en samenwerkingen in de toekomst makkelijker tot stand kunnen komen. Dit toernooi wordt georganiseerd door Hockey Below The Sea in samenwerking met Enjoy & Perform, The Hockey Centre en alle verenigingen. 

Uiteindelijk worden alle uitslagen bij alle locaties bij elkaar gevoegd en zal 1 club met de Polder Cup naar huis gaan. De organisatie van de Polder Cup hoopt dat het een terugkerend evenement kan worden.