Nieuwe manier van kerken bij De Wegwijzer

Geschreven door Redactie

Christelijke gemeente De Wegwijzer in Almere heeft een nieuwe manier gevonden om de zondagsdiensten te houden. De bijeenkomst vindt niet op één centrale plek plaats, maar op zes locaties verspreid over de stad, onder meer in buurthuizen.


De schriftlezing en de gebeden worden op verschillende locaties gedaan. De preek wordt naar die locaties gestreamd vanuit het gebouw van De Wegwijzer in Almere Buiten.


Toen in het voorjaar de coronacrisis uitbrak, moesten kerken de deuren sluiten. De Wegwijzer bouwde toen een studio in het kerkgebouw om de diensten te streamen. Nu de kerken de deuren weer geopend hebben, heeft De Wegwijzer een combinatie gemaakt van fysiek samenkomen en online preken.


"De kerk bestaat uit gemeenschap, onderlinge ontmoeting en verbinding. Dat viel weg. Maar tegelijkertijd was er in kleinere groepen wel ontmoeting. In lokale gemeenschappen was er zorg en aandacht voor elkaar," vertelt dominee André Meulmeester over het afgelopen jaar. "Ik werd wel blij door de beweging die door de hele stad ging, zodat er in de wijken wel contact met elkaar was."

Onze Ambassadeurs