City O21 pakt koppositie Eredivisie na klinkende zege

In een uitstekende wedstrijd heft Almere City FC O21 zaterdagmiddag ook haar tweede competitiewedstrijd met drie punten afgesloten.

Op het eigen Academy veld in Almere eindigt het duel met NEC in 4-0 dankzij goals van Riley Reemnet, Ryan Flamingo, Jeffrey Puriel en Meghon Valpoort.

De ploeg van hoofdtrainer Hedwiges Maduro domineert het duel eigenlijk van begin tot eind. Al in de eerste minuut krijgt Meghon Valpoort een grote kans maar zijn kopbal wordt van dichtbij gekeerd door de Nijmeegse doelman. Ook Jeffrey Puriel krijgt al vroeg in de wedstrijd de kans om zijn team op voorsprong te schieten maar achter zijn uithaal zit te weinig kracht om gevaarlijk te worden.

Na een klein halfuur is de 1-0 alsnog een feit. Na een handsbal gaat de bal op de stip en Riley Reemnet benut dat buitenkansje feilloos. Nog voor rust wordt de voorsprong zelfs verdubbeld als Ryan Flamingo de bal van een meter of 25 vanuit een vrije trap het doel in schiet.

Er verandert na de rust weinig aan het spelbeeld. Aanvallen en de tegenstander wegspelen, dat is wat City O21 met succes de hele middag doet. In de tweede helft levert dat al snel kansen op voor Ezra Hoogenboom, Reemnet en Puriel. Die laatste schiet na een solo die het halve veld beslaat uiteindelijk de 3-0 binnen.

Alsof dat nog niet genoeg is wordt het ook nog 4-0 wanneer Meghon Valpoort ook zijn naam op het scorebord plaatst. De kers op de taart komt echter nota bene bij een strafschop voor NEC. Een uitgelezen kans voor de Nijmegenaren om de eer te redden maar onze doelman Stijn Keller heeft nog een uitstekende redding in huis en houdt zijn doel schoon.

Daarmee eindigt de wedstrijd dus in 4-0 en pakt Almere City FC O21 bovendien op doelsaldo de koppositie in Divisie 1A, in de praktijk de Eredivisie van het O21-voetbal. In punten staat het nu gelijk met NAC Breda, waarmee komend weekend een treffen op de agenda staat. In Almere wordt om 15:00 uur afgetrapt, toegang is ook bij dit topduel gratis!