Wilde Weetjes over microplastics

Geschreven door Redactie

Stad & Natuur organiseert weer Wilde Weetjes! Tijdens deze spannende mini-colleges leer je van alles over uiteenlopende onderwerpen.

Het klinkt misschien ingewikkeld, colleges en lezingen, maar de Wilde Weetjes zijn speciaal opgezet voor kinderen vanaf 7 jaar. Je leert elke keer alles over een ander onderwerp. En op zondag 8 november onderzoeken we plastic!

Wat hebben kleurrijke rietjes, parapluutjes op een ijsje of je mooiste kleren met elkaar gemeen? Het antwoord is: ze bevatten allemaal plastic. Plastic dat vaak wordt weggegooid of wegwaait en dan in het milieu beland. In sommige landen liggen de stranden vol met plastic afval. Maar wist je ook dat zelfs als je ál je plastic netjes in de plastic bak gooit, en zelfs als er nooit iets uit een vuilniswagen valt, dat zelfs dan er nog hele kleine deeltjes plastic van je af vallen? Dat noemen we microplastics. Wat gebeurt daar mee, als bijvoorbeeld vissen ze opeten? En wat als wij die vis oppeuzelen? Wat zou er dan gebeuren?

In dit college met workshop gaan we in op plastic in de natuur. We kijken naar wat er op wereldniveau gebeurd, maar ook wat dat betekent voor de dieren van natuur in de buurt zoals de Oostvaardersplassen. Daarna ga je zelf een kleurrijke plastic maken die juist heel goed is voor het milieu. Misschien kun jij wel manieren uitvinden om met dit soort plastic de wereld te veroveren.

Deze ontdekkingstocht vindt plaats op zondag 8 november van 14:00 tot 15:30 uur. Meedoen aan de Wilde Weetjes kost 3,00 euro per kind, vanwege de corona maatregelen kunnen ouders helaas niet deelnemen. Uiteraard kunnen zij op het terras van Paviljoen de Oostvaarders wachten onder het genot van een hapje en een drankje. Verder vindt deze activiteit buiten plaats, kleed je daar ook op. Reserveer nu meteen je kaartje dan weet je zeker dat je erbij bent! Klik hier voor meer informatie.

Onze Ambassadeurs