Eis van zes jaar en tbs voor poging moord op ex-vriendin

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel en tbs geëist tegen een man uit Rotterdam omdat hij geprobeerd heeft zijn Almeerse ex-vriendin van het leven te beroven.


De Rotterdammer was naar de woning van de vrouw gegaan omdat hij wilde weten of het kind dat ze had laten aborteren, van hem was. Eenmaal in de woning, bleek de vrouw nog niet thuis.


Huis vernield met mes uit keukenla 

De man wordt ervan verdacht dat hij daar wat rondsnuffelde en flipte toen hij een bericht van de abortuskliniek zag. Hij greep een mes uit de keukenlade en vernielde haar interieur, kleren en schoenen.


Na een paar uur arriveerde de vrouw met haar zoontje. Nietsvermoedend liep de vrouw naar de slaapkamer waar de Rotterdammer plots met het mes voor haar stond. Volgens de verklaring van het slachtoffer stak hij gelijk op haar in en greep haar bij de keel. 


De man zou vervolgens de hevig bloedende vrouw belet hebben een ambulance te bellen. In plaats daarvan liet hij haar, samen met haar zoontje, nog uren op de bank zitten. Hij zou van plan zijn geweest haar en hemzelf van het leven te beroven. Toen uiteindelijk de politie verscheen, vluchtte de Rotterdammer naar het balkon en dreigde er vanaf te springen. Uiteindelijk werd hij omgepraat en kon hij worden aangehouden. 


'Steken per ongeluk' 

De Rotterdammer, die eerder voor huiselijk geweld is veroordeeld, ontkent dat hij zijn ex heeft gewurgd. Wel gaf hij toe spullen te hebben vernield. Het steken zou per ongeluk zijn gebeurd.


De officier van justitie wil dat de verdachte na het uitzitten van de celstraf naar een psychiatrische kliniek gaat en daar behandeld wordt voor zijn agressieproblemen. De advocaat zei zich daarin te kunnen vinden en vroeg de rechtbank een gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest op te leggen, zodat de man zo spoedig mogelijk opgenomen kan worden.

Onze Ambassadeurs

Ons Almeerders bekeken ook: