Vaker controles op illegale bouwsels in Oosterwold

Geschreven door Redactie

Staatsbosbeheer en de gemeente Almere willen vaker controleren op illegale bouwsels in de Almeerse wijk Oosterwold.

Bij een eerste handhavingsactie werden in juli onder meer eco-toiletten, dierenbegraafplaatsen en schapenweides aangetroffen. Staatsbosbeheer heeft de illegale zaken verwijderd en deels teruggelegd in de tuin van de bouwer.

Volgens Staatsbosbeheer is het goed dat steeds meer mensen inzien dat groen de kwaliteit van het leven verhoogt, maar is het niet de bedoeling dat mensen het bos letterlijk als een verlengde van hun tuin gaan zien. Op de regelgevende borden aan de ingang van een gebied zou goed staan aangegeven wat er wel en niet mag. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om van de wegen en de paden af te gaan.

De actie was vooraf aan de wijkbewoners aangekondigd. Bij de beoordeling is de kwaliteit van de bouwwerken niet meegewogen. Er is alleen gekeken of bouwsels op eigen grond of op die van Staatsbosbeheer stonden. Mochten er in de toekomst opnieuw illegale activiteiten worden ontdekt, dan wil Staatsbosbeheer de kosten van het verwijderen in rekening gaan brengen bij de bouwers.