Zon zorgt voor lentekriebels

Geschreven door Redactie

Op stranden en in bossen in de provincie was het zondag gezellig druk. Het zonnetje zorgde voor een lentegevoel.

Zo werd bij het strand naast de Hollandse brug in Almere geprobeerd om te surfen en te zeilen.

Er stond niet veel wind, dus windsurfen ging niet zo gemakkelijk. Maar een man met een stevige plank lukte het toch. "Grote plank, groot zeil, grote kerel dus dat moet wel gaan lukken." Toch geniet hij meer van het koude weer. "IJssurfen is zoveel leuker, dat deed ik vorige week nog op het Weerwater", zegt hij met lachende ogen. "Je moet je kans nemen zodra het er ligt." Maar ook nu grijpt hij z'n kans en surft even later het Gooimeer op.

Ook wandelaars trokken er zondag massaal op uit. Een echtpaar bij de Kemphaan in Almere heeft nog wel een dun jasje aan. "Het is superweer", zegt de man. "Dat zonnetje, dat hebben we nodig als Nederlanders." De vrouw vult aan: "Wij zijn christen. Wij zien dit als een cadeautje van God."

Onze krant nog niet ontvangen?