Duikvereniging Narwal Almere ruimt waterkant Schateiland op voor Camping Waterhout

Geschreven door Redactie

In verband met de Floriade moest Camping Waterhout in April verhuizen naar een nieuwe locatie. De nieuwe locatie, Schateiland in de Noorderplassen, is een prachtige omgeving om te kamperen en waar je prima kunt genieten van de Noorderplassen. Maar dat wil je natuurlijk wel veilig kunnen doen en in een schone plas.

Duikvereniging Narwal bood aan om een inspectie te doen van de directe omgeving van de plas en eventuele rommel op te ruimen, Camping Waterhout reageerde enthousiast en de afspraak was dan ook snel gemaakt.

Gisteren was het dan zo ver en stonden er c.a. 16 leden van duikvereniging Narwal klaar om de klus te klaren onder belangstelling van de camping gasten.

Er werd een lange lijn met om de meter een lus gebruikt, waaraan een duiker zich vast hield. Zo werd de waterkant systematisch geïnspecteerd en daar waar rommel lag meegenomen. Het water is daar ondiep (ca 2.5 meter ) en vol met begroeiing, zoals het fonteinkruid. Het was dan ook een hele klus om daar door heen te zwemmen. Onderweg werd er ondanks het slechte zicht her en der ook nog wel wat leven gespot. Kleine visjes en wat kreeftjes.

Al met al viel het redelijk mee met de rommel die in het water lag en wat er gevonden werd, is er uitgehaald, zoals blikjes, potten, stukken metaal, maar ook bijvoorbeeld een tuinstoel. Alles is nu schoon en zwemmers kunnen daar dus veilig zwemmen.

Na afloop werd er nog even een broodje kroket genuttigd en gingen ze voldaan huiswaarts.

Onze Ambassadeurs