Nationale Ombudsman wil in oktober met Flevolanders praten

Geschreven door Redactie

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen bezoekt in oktober Flevoland om in contact te komen met inwoners, bestuurders en medewerkers van overheidsinstanties.

De Ombudsman wil een goed beeld krijgen van de verhoudingen tussen Flevolanders en de lokale overheid. 


Op verschillende pop-up locaties vertelt de Ombudsman wat hij en zijn team voor burgers kunnen betekenen. "We komen naar Flevoland om te horen wat er speelt in de provincie en hoe inwoners de dienstverlening van de overheid ervaren. Samen met mijn team staan we klaar om met inwoners in gesprek te gaan." Bij problemen met de overheid helpt het team inwoners waar mogelijk meteen op weg. 


Naast de gesprekken met Flevolanders bezoekt het team onder meer de GGD en het UWV. Daarnaast gaat Van Zutphen naar de Stichting Veteranen Lelystad. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer brengt onder meer een bezoek aan de penitentiaire inrichting Lelystad. 


Het team van de Nationale Ombudsman bezoekt de volgende locaties: 

Woensdag 7 oktober

11.15 – 12.45 in Emmeloord (Kleurkracht)

16.00 – 17.30 in Urk (Hoek Klifweg/Wijk 2)

16.00 – 17.00 in Swifterbant (Bibliotheek)

Donderdag 8 oktober

11.15 – 12.45 in Dronten (Winkelcentrum Suydersee, Het Havenplein)

16.00 – 17.30 in Lelystad (Stadhuis)

Vrijdag 9 oktober

11.15 – 12.45 in Zeewolde (Kerkplein)

11.00 – 13.00 in Biddinghuizen (Bibliotheek)


Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale Ombudsman twee keer per jaar op pad. Flevoland is de tiende provincie die hij bezoekt. Dit jaar bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de uitbraak van het coronavirus kon een bezoek eerder dit jaar niet doorgaan.

Onze Ambassadeurs