STILA hoopt op support vanuit de gemeente

Geschreven door Redactie

Stichting STILA is op zoek naar support voor haar project ‘Tiny Houses’. Deze kleine huisjes komen in de wijk Oosterwold te staan.

Hierin kunnen economisch thuislozen terecht die op straat staan na onder meer een scheiding of het overlijden van een partner. 


“Eigenlijk hopen we op een reactie vanuit de gemeente Almere”, zegt Monique Onvlee van stichting STILA. “We hebben soms het gevoel dat de gemeente ons project niet serieus neemt. De afgelopen jaren hebben we er alles aan gedaan om onze doelen te realiseren, maar we redden het niet alleen. We willen niemand tegen het zere been schoppen en snappen goed dat het door corona soms anders kan lopen. Maar we vinden het wel lastig dat we vanuit de gemeente geen antwoord krijgen op onze vragen.”  


Monique Onvlee: “Het is geen verwijt, maar eerder een hulpkreet. We proberen alweer twee jaar de gemeente bij ons project te betrekken. Daar is tot nu toe weinig uitgekomen. Subsidie is echter nodig om het project rond te kunnen krijgen. Zonder hulp lukt het ons niet. Daarnaast zijn we op zoek naar een plek waar we, samen met onze vrijwilligers, ons werk kunnen voortzetten. Tot nu toe gebeurd dit vanuit huis.”  


De bewoners van Tiny Houses worden niet alleen gehuisvest, maar ook begeleid. Hiermee hoopt STILA dat ze sneller hun leven kunnen oppakken en zich kunnen richten op de toekomst. “We werken hard om onze doelen te realiseren, aldus Monique Onvlee. “Het zou dan ook fantastisch zijn als er vanuit de gemeente iemand zou opstaan die serieus naar onze plannen wil kijken.” 
Onze Ambassadeurs