Omroep Flevoland naar de rechter wegens vroegtijdig vertrek burgemeester N.O.-polder

Geschreven door Redactie

Ondanks het feit dat Omroep Flevoland door de commissie bezwaarschriften van de gemeente Noordoostpolder grotendeels in het gelijk is gesteld, weigert deze bepaalde documenten openbaar te maken.


Daarom stapt Omroep Flevoland naar de rechter. Via de Wet openbaarheid van bestuur wil de omroep weten, welke procedure is gevolgd bij het vroegtijdig vertrek van burgemeester Harald Bouman, die al na tien maanden opstapte naar verschil van inzicht over de manier waarop de gemeente moet worden bestuurd.


De gemeente weigert de stukken te overhandigen en beroept zich op privacy. De omroep is van mening dat delen van die stukken wel openbaar zijn. De commissie bezwaarschriften van de gemeente heeft het verzoek al behandeld. Die commissie stelt dat het college van B en W de wet niet goed toepast, maar het college legt dit advies volledig naast zich neer. 


De omroep rest nu niks anders dan het hogerop te zoeken. Het vroegtijdige vertrek van de burgemeester is opmerkelijk. Ze wil weten hoeveel mensen hebben geklaagd, wat er met hun klachten is gebeurd en wie deze in behandeling heeft genomen. 


Onze Ambassadeurs