Heropening terrassen vanaf 1 juni

Geschreven door Redactie

Vanaf 1 juni 2020 worden de maatregelen vanwege de coronacrisis voor horecabedrijven versoepeld. Horecabedrijven en bijbehorende terrassen mogen weer geopend zijn, met inachtneming van de 1,5 meter-afstandsregel. Om de horeca zo goed mogelijk te laten draaien, mogen zij hun terras na goedkeuring van de burgemeester uitbreiden.    

Als gevolg van de heropening van de terrassen op de Grote Markt in Almere Centrum wordt de weekmarkt verplaatst naar het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. Deze maatregelen duren tot 1 september 2020. De situatie is dan anders, omdat er werkzaamheden starten op verschillende plaatsen in de stad. Mogelijk mogen er dan ook weer evenementen worden gehouden. Dat vraagt dan om een nieuwe aanpak van de verdeling van de schaarse openbare ruimte. Wil je als horecaondernemer ook tijdelijk je terras uitbreiden? Mail een tekening van de gewenste uitbreiding met je contactgegevens naar info@almere.nl en dan neemt de gemeente je aanvraag in behandeling.

Onze krant nog niet ontvangen?