Vijf theaters krijgen een ontheffing voor het maximaal aantal bezoekers

Geschreven door Redactie

Vijf Flevolandse theaters mogen de komende tijd meer dan 30 bezoekers ontvangen. Zij krijgen daarvoor een ontheffing van de Veiligheidsregio Flevoland. Het gaat om Corrosia in Almere Haven, Kunstlinie Almere Flevoland, De Meerpaal in Dronten, Theater 't Voorhuys in Emmeloord en het Agora in Lelystad.


Afgelopen maandag kondigde premier Rutte aan dat in een zaal nog maximaal 30 personen zijn toegestaan. Veiligheidsregio's mogen zelf besluiten of zij een ontheffing willen verlenen aan gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. 


De theaters krijgen vandaag een zogeheten ontheffingsbesluit. Daarin staat hoeveel bezoekers er maximaal per zaal zijn toegestaan. Hierbij is rekening gehouden met de grootte en inrichting van de zalen. Hoelang de ontheffing geldt, is volgens de Veiligheidsregio afhankelijk van hoe de situatie rond het coronavirus zich de komende tijd ontwikkelt.

Onze Ambassadeurs