Geen tweede toegangsweg nodig voor Noorderplassen West

Geschreven door Redactie

Een tweede toegangsweg voor de Almeerse wijk Noorderplassen West is niet nodig. Dat antwoordt de gemeente Almere op vragen van de PVV.

Die partij spreekt van een verkeerschaos nadat begin september het Gerrie Knetemannpad werd afgesloten voor auto's. Sindsdien zou het volgens de partij te druk zijn op het Grootzeil; de enige andere route die nu de wijk in- en uitgaat. 


Noorderplassen West is volgens het stadsbestuur altijd al bedoeld als een wijk met één ontsluiting. Een tweede toegangsweg zou moeilijk aan te leggen én te duur zijn. Daarnaast is er volgens de burgemeester en wethouders geen sprake van een verkeerschaos: "Het komt incidenteel voor dat er bij slecht weer in de ochtendspits van 8.00 uur tot 8.30 uur, waarbij ook kinderen naar de scholen worden gebracht, een langere tijd nodig is om de wijk met de auto te verlaten", aldus het college. 


Uit een verkeersonderzoek rond de scholen bleek volgens het college van B&W dat gezien de hoeveelheid verkeer een tweede ontsluiting voor Noorderplassen West niet nodig was. De verkeerssituatie rondom de scholen wordt nog wel verbeterd. Er was al een extra afslagstrook van het Grootzeil naar de scholen aangelegd. Ook wordt nog dit jaar het parkeerterrein voor de school opnieuw ingericht, zodat parkeren voor wegbrengen en halen beter wordt. Het parkeerterrein aan een naastgelegen straat wordt ook uitgebreid en nieuw ingericht.

Onze Ambassadeurs