Kerken Almere houden zich netjes aan RIVM maatregelen

Geschreven door Redactie

Na de kerkdiensten in Staphorst waar drie kerkdiensten met 600 gelovigen werden gehouden, ontstond er onrust in kerkelijk Nederland. Een aantal dominees uitte op televisie kritiek op de risico's die in Staphorst genomen werden.

Vanaf maart tot eind augustus zijn is Goede Rede gesloten geweest vinden de voorzitters een juiste beslissing zijn geweest. Maar inmiddels zijn ze wel weer open.

Daarbij volgen Ze de richtlijnen van het RIVM. Bij de kerkdiensten zaten al maximaal 30 tot 40 mensen. Nu laten ze strikt nog 30 gelovigen toe. De stoelen staan op grote afstand van elkaar en er wordt in de kerk alleen gezongen door twee of drie voorzangers. 

Goede Rede zendt elke zondag hun kerkdienst uit op een eigen kanaal dat te vinden is onder de eigen naam op youtube. De diensten van de Drieklank zijn te volgen via kerkdienst.nl gemist van die kerk. 

Daarnaast zijn de kerken volop actief om de gelovigen onderling in contact te brengen en te helpen. Er zijn telefooncirkels, in kleine kring ontmoet en helpt men elkaar en op vrijdag is er de mogelijkheid voor een gesprek en om een kaarsje op te steken in de kerken.

Onze Ambassadeurs