Vier en vijf jaar cel geëist voor overval pakketbezorger

Geschreven door Redactie

De twee broers die ervan worden verdacht in 2016 een pakketbezorger in Almere met geweld te hebben overvallen, moeten mogelijk jarenlang de cel in. De officier van justitie eiste woensdag vijf jaar cel tegen de oudste van 32 uit Almere. Zijn 31-jarige broer uit Rotterdam hoorde vier jaar tegen zich eisen.

De mannen hebben volgens de officier op 30 januari 2016 een 61-jarige pakketbezorger naar een huis in Almere gelokt met een bestelling van twintig dure telefoons. Toen de bezorger daar aanbelde, werd hij door twee gemaskerde mannen de woning ingetrokken. Ze duwden een pistool tegen zijn hoofd, bonden het slachtoffer vast en duwden hem met afgeplakte mond een inbouwkast in.

De overvallers gingen er vervolgens vandoor met zijn bus. Die werd later leeg teruggevonden. Naast de telefoons hadden de overvallers ook de telefoon, tas en huissleutels van de pakketbezorger meegenomen. Een hele laffe en brutale overval op klaarlichte dag, aldus de officier van justitie. Het slachtoffer is de klap nog altijd niet te boven, zo vertelde hij op de zitting. De daders hebben 'iets in hem kapot gemaakt'. Hij loopt daarvoor nog steeds bij een psycholoog. De man raakte zijn baan kwijt door de gebeurtenis, heeft nog steeds last van slapeloosheid, angst en paniek. Mogelijk moet hij opgenomen worden in een kliniek voor de behandeling van zijn psychische klachten. Hij wil voor de geleden schade 32.000 euro zien.

De broers ontkennen iedere betrokkenheid. Ze vertelden tijdens de rechtszitting dat ze het heel erg vinden voor het slachtoffer, maar dat zij er niks mee te maken hebben. De officier denkt daar anders over. "Er zijn allemaal kleine dingen die bij elkaar in het nadeel uitpakken voor de twee." Zo zijn er allerlei gegevens die bij de online bestelling van de telefoons linken aan de broers, zoals de gebruikte telefoon en de telefoonkaart. Maar ook de plek van de overval staat in relatie met een van hen. De oudste woonde ooit in dat gebouw en na de overval heeft een bewoner berichtjes gekregen dat hij hen niet moet verraden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Onze Ambassadeurs