Dutch Food Week

Geschreven door Redactie

Van 10 tot en met 17 oktober 2020 is de Dutch Food Week. Met het thema Wat eten we? is de focus in Almere vooral gericht op lokaal voedsel uit Flevoland. In deze week zijn er twee hoofdactiviteiten: de foto-expositie op het Forum en de start van de Kookboekenroute.

Er wordt een serie gemaakt van foto's. In een serie van 3 foto’s wordt een verhaal verteld. Het uitgangspunt hierbij is: Wie maakt het? Wie verwerkt het? Wie verkoopt het? Wie consumeert het? In totaal worden 8 verhalen gemaakt. Dagelijks is er een winactie via sociale media waar (lokale)prijzen mee zijn te winnen.

Lokale voedingsproducten zijn duurzaam, verser en leveren een bijdrage aan de lokale economie. Het is een actueel onderwerp. Versneld door de coronacrisis is lokaal voedsel, duurzaamheid en gezond eten voor steeds meer mensen belangrijk. Zij willen zelf een stempel drukken op wat zij eten en hoe dat geproduceerd wordt. Flevoland is van oorsprong een landbouwprovincie met een bodem die is gemaakt voor voedselproductie. .

Wil je meer informatie over de Dutch Food Week gs dan naar de website


Onze Ambassadeurs