Almere Buiten heeft eigen VVV servicepunt in bibliotheek aan Baltimoreplein

Geschreven door Redactie

Almere Buiten is zich aan het ontwikkelen als toeristische bestemming. Zo wordt er momenteel gebouwd aan het Holiday Inn hotel, dat begin volgend jaar open gaat. Daarnaast heeft Almere Buiten sinds vandaag haar eigen VVV servicepunt in de bibliotheek aan het Baltimoreplein in Buiten.

Hier kunnen inwoners van en bezoekers aan Almere Buiten terecht voor toeristische informatie over de stad. Het VVV servicepunt is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Almere Buiten Centrum door de gemeente.


Deze ontwikkeling is een mooi voorbeeld hoe de verschillende partners in Almere Buiten elkaar nu vinden en samen nieuwe dingen mogelijk maken. Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en VVV Almere licht toe: “Het nieuwe VVV servicepunt in Buiten is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Almere Buiten Centrum en speelt ook in op het feit dat er pal voor de deur van de bibliotheek een Holiday Inn geopend gaat worden dit voorjaar. De gasten van het hotel kunnen op die manier direct geïnformeerd worden over wat er in hun omgeving te doen is. Er worden een aantal toeristische routes ontwikkeld met als startpunt Almere Buiten Centrum, er is een informatiescherm met de activiteiten erop en er is bij de balie van de bibliotheek meer info te krijgen over de stad, via een daarvoor ingerichte pc en folders bij de balie.” 


Wandelliefhebbers kunnen er ook terecht. De onlangs geopende ‘Hans Prins Route’, een bewegwijzerde wandelroute van ruim 20 kilometer door Almere Buiten, begint en eindigt bij het VVV servicepunt aan het Baltimoreplein. De Hans Prins-wandelroute is er gratis verkrijgbaar. Daarnaast kan de route ook opgehaald worden bij VVV Almere aan De Diagonaal 199 in Almere Centrum en bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders aan de Oostvaardersbosplaats 1.  


Onze Ambassadeurs