Eis: drie jaar cel voor misbruiken stiefkinderen

Geschreven door Redactie

Tegen een 52-jarige Almeerder is een celstraf van drie jaar geëist, omdat hij zijn stiefkinderen zou hebben misbruikt. Het misbruik zou zijn begonnen toen zijn stiefzoon zes en zijn stiefdochter negen jaar oud was.

Zij zouden volgens de officier van justitie een schadevergoeding van in totaal 38.000 euro moeten krijgen.

De zaak kwam aan het rollen toen de moeder van de kinderen in 2015 naar de politie stapte. Haar dochter had een paar jaar eerder al eens iets verteld over misbruik door de verdachte, maar de vrouw dacht toen dat het meisje dat misschien gedroomd had. Toen ook haar zoon met zo’n verhaal kwam, ondernam ze stappen.

Het misbruik zou zijn begonnen in 2010 en volgens de stiefzoon gebeurde het als zijn stiefvader hem naar bed bracht. Dat duurde bij hem in totaal vier jaar. Het meisje vertelt eenzelfde soort verhaal, zij zegt zelf tot 2012 te zijn misbruikt. Ze wilde aanvankelijk geen aangifte doen tegen de man, omdat zij, in tegenstelling tot haar broer, een goede band met hem had.

De verdachte verklaarde woensdag voor de rechtbank in Lelystad onschuldig te zijn. Volgens hem was de jongen juist steeds heel uitdagend naar hem toe en raakte hij hem een paar keer op een ongepaste manier aan. Het meisje zou hem ook wel eens hebben uitgenodigd om haar borsten aan te raken, legde hij de rechtbank uit. ‘Dat heb ik ook besproken toen met hun moeder.’ Verder is er wat hem betreft nooit wat gebeurd.

Maar een getuige, die wel eens op bezoek kwam bij het gezin, vertelde de politie dat de Almeerder zich behoorlijk vrij en ongepast zou gedragen met vooral het meisje. Hij zou opmerkingen hebben gemaakt over haar borsten en billen en een vriendje zou hij tips hebben gegeven over hoe hij seks met haar moest hebben.

De moeder van de kinderen zou hen in een vakantiehuisje in Friesland ook eens hebben betrapt, toen ze met zijn drietjes in bed lagen. Dat vond ze nogal vreemd, vertelde ze de politie.

De verdachte ontkent alles. Hij snapt naar eigen zeggen niet zo goed waarom de kinderen dit over hem vertellen. ‘Ik heb altijd geprobeerd een vaderfiguur voor ze te zijn, ik begrijp niet waar dit vandaan komt.’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Onze Ambassadeurs