Toch koopavond tot 20.00 uur, behalve in Almere Stad

Geschreven door Redactie

Veel winkels in Flevoland zijn de komende weken toch open tijdens koopavond. Wel gaan de winkels uiterlijk om 20.00 uur dicht. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. Alleen in Almere Stad gaat de koopavond niet door.

Het kabinet maakte dinsdag bekend dat er vanwege de nieuwe coronamaatregelen geen koopavonden meer gehouden mogen worden. Winkels moeten uiterlijk 20.00 uur dicht, supermarkten zijn uitgezonderd van die regelgeving. Die richtlijn wordt in Lelystad, Dronten, Emmeloord, Urk en Zeewolde nageleefd zeggen gemeentewoordvoerders en ondernemersverenigingen. In Zeewolde gaan tijdens de koopavond handhavers de straat op om te controleren of inwoners van het dorp en winkeliers zich aan de afspraak houden. 

In Almere Stad gaat de koopavond niet door na een oproep van de ondernemersvereniging, om alle winkels uiterlijk 18.00 uur te sluiten. Twee van de drie supermarkten in het Stadshart, Dirk van den Broek en Aldi, laten weten dat zij wel tot 20.00 uur geopend blijven.

Onze krant nog niet ontvangen?