Rentree voetballer Receveur na coronabesmetting

Geschreven door Redactie

Tweede aanvoerder Tim Receveur heeft donderdagavond tegen FC Den Bosch zijn rentree gemaakt bij Almere City FC, nadat hij vorige week twee keer positief testte op Covid-19.

Receveur en drie andere spelers van Almere City moesten afgelopen zaterdag nog de thuiswedstrijd tegen Roda JC missen vanwege een positieve corona-test. In de dagen voor de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch van gisteravond testte nog maar één van deze vier spelers positief.

Voor Receveur waren het verwarrende weken: "Het zijn rare weken: gek hoe het met Corona werkt. Ik was 18 dagen geleden ziek of liever gezegd: ik had wat lichte klachten, waarbij ik normaal gesproken nooit aan de bel zou trekken. Ik ben toen pas vrij laat getest, omdat wij in die periode 10 dagen geen wedstrijd hadden (na de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport). Ik bleek bij die test (in de aanloop naar de wedstrijd van vorige week dinsdag) positief te zijn. Toen moest ik nog één dag in quarantaine en daarna mocht ik er volgens de GGD weer uit.

Dat is de GGD, maar de KNVB hanteert regels met bepaalde waarden. En die waarden blijven nog vrij lang in je lichaam zitten. Het virus kan nog vrij lang te vinden zijn als die stok je neus in gaat, zeg maar. Die waarden kunnen dus nog onder bepaalde maatstaf blijven zitten, waardoor je alsnog positief getest kan worden. Heel Nederland weet dat niet, want een normale burger test één keer en gaat dan in quarantaine. Als voetballer wordt je voor elke wedstrijd getest en dan zie je dat die waarden tekens nog vrij laag kunnen blijven, waardoor je positief getest kan worden. Ik moest dus wachten tot mijn waarden hoog genoeg waren. Dat was pas na de derde keer testen en dat was dus woensdag."

Onze krant nog niet ontvangen?