Komt het nog goed met de hockeyheren

Geschreven door Redactie

Het mannenteam van de Almeerse Hockeyclub is dit seizoen met vrijwel een nieuw team begonnen. De competitie is inmiddels van start en de Almeerders bevinden zich in de kelder van de hoofdklasse.

Na het vertrek van Pasha Gademan zwaait het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf de scepter bij Heren 1. Voor beide mannen voelt het niet als tweede keus en dat willen ze dit seizoen graag bewijzen. 

Jolie was drie seizoenen coach bij Dames 1, waarmee hij om privé redenen stopte. De jeugdteams bleef hij wel coachen. Dat hij nu samen met Van der Wolf het trainersduo vormt van Heren 1, is toch wel uniek te noemen. Normaliter is er een hoofdcoach en een assistent-coach, maar bij de Almeerse doen de twee mannen het dus echt samen. 

Het team kende een goede voorbereiding en ook in de competitie wordt er best goed gespeeld. Alleen levert het nog geen punten op, terwijl het tegen een ploeg als Klein Zwitserland echt wel had gekund. Nu heeft Almere het nooit echt gemakkelijk gehad in de hoofdklasse, maar dit jaar vertrok bijna de hele basis van het team. 

In de komende weken speelt de Almeerse twee, belangrijke wedstrijden tegen mede-concurrenten en dus een uitgelezen mogelijkheid om het tij te keren. Aan beide coaches en het bestuur zal het zeker niet liggen, want ze krijgen vanuit de hele club en de Allyminati alle steun. 

Onze Ambassadeurs