Jong Almere City FC nog kans op lijfsbehoud in Tweede Divisie

Geschreven door Redactie

De kans bestaat dat Jong Almere City FC volgend seizoen toch actief blijft in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren is met nog één duel te gaan al gedegradeerd.

Maar omdat Jong Vitesse heeft aangegeven zich na dit seizoen terug te trekken uit de competitie, komt er in de Tweede Divisie weer een plaatsje vrij. Er mogen volgens de voetbalpiramide maar twee 'jong-ploegen' in de Tweede Divisie blijven. Jong Sparta is al zeker van een plek. De andere plek zal worden ingevuld door Jong Volendam, die nu nog uitkomt in de Derde Divisie, of Jong Almere City FC.


Jong Volendam heeft met nog één competitieduel te gaan de beste papieren. De ploeg gaat met één punt voorsprong op de amateurs van TEC uit Tiel aan de leiding in de Derde Divisie. Als Jong Volendam kampioen wordt, promoveert de ploeg naar de Tweede Divisie en degradeert Jong Almere City FC alsnog naar de Derde Divisie.


Mocht TEC, die zeker is van promotie naar de Tweede Divisie, de titel winnen in de Derde Divisie dan mag Jong Almere City FC in de Tweede Divisie blijven.