Lesquoy: ‘Spelen Europa League was mooie ervaring’

Geschreven door Redactie

Thibaut Lesquoy is de eerste nieuwe speler die Almere City FC presenteert voor het seizoen 2020/2021. De 24-jarige verdediger is van Belgische komaf en voetbalde afgelopen seizoen bij het Luxemburgse Dudelange. Een korte kennismaking. 

Welkom bij Almere City FC Thibaut! Kun je omschrijven wat voor type speler je bent? 

,,Dankjewel! Ik ben een linksbenige verdediger. Een ambitieuze jongen, die vooral fysiek sterk is. Ik houd ervan om altijd honderd procent te geven, veel drive te tonen en sprints te trekken over het veld. Op die manier wil ik de ploeg helpen om tot goede teamprestaties te komen.” 

 Hoe is je gevoel bij deze transfer? 

,,Ik ben erg blij om komend seizoen voor Almere City FC te mogen spelen. Het is een jonge en dynamische club, met een ambitieus plan. Het doel is om op korte termijn naar de Eredivisie te promoveren. Dat spreekt mij erg aan. Ik hoop zelf een belangrijke bijdrage te kunnen leveren.” 

Wat is het beeld dat je al hebt van deze club? 

,,Ik heb Almere City FC de afgelopen tijd vooral online gevolgd. Voornamelijk via Instagram. Dan zie je dat de club volop in ontwikkeling is. Dat beeld werd bevestigd toen ik hier voor het eerst langs kwam. Het stadion wordt volop verbouwd. Dat onderstreept de ambities die de club heeft. Bovendien zie ik de Eerste Divisie als een goede competitie, waarin ik mijzelf als speler verder kan ontwikkelen.” 

Afgelopen seizoen heb je Europa League gespeeld. Hoe heb je dat ervaren? 

,,Dat klopt, we zaten met Dudelange in een poule met Sevilla, APOEL Nicosia en Qarabag. Voor mij was de Europa League vooral een podium om mijzelf aan een groter publiek te tonen. Het is immers een bekender strijdtoneel dan de Luxemburgse competitie. Ik maak nu een transfer naar deze club en wellicht hebben de Europese wedstrijden daar ook aan bijgedragen. Het was een mooie ervaring.” 

Wat is je doel voor de komende seizoenen? 

,,Allereerst hoop ik dat we met z’n allen snel uit de coronacrisis komen. Ik kan niet wachten tot de bal echt weer gaat rollen. Daarna hoop ik zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, de clubdoelstellingen te halen en mijzelf verder te ontwikkelen.”

Onze Ambassadeurs