Nederland krijgt 7 grote snelstraten

Geschreven door Redactie

De komende weken worden zeven grote snelteststraten in Nederland opgetuigd. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws.

Het leger zal helpen de teststraten op te bouwen en zal die later ook gaan bemannen. Eerst zullen militairen daarvoor worden opgeleid.

Wanneer je voor een sneltest er komt, is nog niet bekend. De verwachtingen rondom de tests zijn hooggespannen. Waar de uitslag op dit moment zeker 24 uur op zich laat wachten, zouden de snelle tests die tijd drastisch reduceren. 

Welke sneltest er wordt gebruikt in de teststraten, moet nog duidelijk worden. Als eerste wordt een test van TNO in gebruik genomen, liet minister De Jonge eerder weten. Die geeft binnen drie kwartier tot een uur de uitslag.

Onze krant nog niet ontvangen?