Ashleigh Weerden wil vaste plek in Oranje

Geschreven door Redactie

Voetbalster Ashleigh Weerden uit Almere doet er alles aan om een vaste plek te krijgen in Oranje. Voor de EK kwalificatiewedstijden tegen Estland en Kosovo is ze door bondscoach Sarina Wiegman opgenomen in de selectie.

Voor Weerden is het nog geen automatisme dat ze wordt uitgenodigd voor Oranje. "Ik doe het best wel goed bij de club nu, het gaat prima", daarom denkt de Almeerse dit keer wel deel uit te maken van Oranje. De Almeerse maakte haar debuut in Oranje op 4 maart 2019.

Weerden maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar het Franse Montpellier. Ze zegt daar veel ervaring op te doen bij een goede buitenlandse club.

Oranje speelt vrijdagavond eerst tegen Estland en dinsdag komt de ploeg in actie tegen Kosovo. Weerden hoopt tijdens de wedstrijden speelminuten te krijgen van Wiegman.