CDA wil Lelylijn ook

Geschreven door Redactie

De Lelylijn staat ook in het verkiezingsprogramma van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen. De partij wil tot tien miljard euro uittrekken voor woningbouw en infrastructurele projecten. Daar valt de snelle treinverbinding onder, die Amsterdam en Groningen via Lelystad en Emmeloord moet verbinden. Dat meldt RTV Noord.

De PvdA ging het CDA al voor. Die partij wil vijf miljard euro investeren in de treinverbinding.

De treinverbinding wordt al jaren besproken. Provinciale Staten van Flevoland sloten zich vorig jaar aan bij de lobby voor de spoorverbinding. Dit jaar sloten ook de Friese Staten zich aan. Ook gemeenten als Urk, Noordoostpolder en Lelystad proberen om de Lelylijn op de Haagse agenda te krijgen.

Eerder werd in een haalbaarheidsonderzoek van de provincie Friesland duidelijk, dat de Lelylijn dagelijks 22.500 reizigers zou gaan verwerken. De aanleg zou tussen de 4,3 en 6,4 miljard euro gaan kosten.

Onze krant nog niet ontvangen?