Raad geschokt door uitspraak NIDA Almere

Geschreven door Redactie

De gemeenteraad van Almere heeft geschokt gereageerd op een uitspraak van fractievoorzitter Hassan Buyatui van NIDA Almere. Hij noemde een motie van de PVV erger dan de terroristische aanslag in Frankrijk van afgelopen donderdag, waarbij drie doden vielen.

Met de motie wil de PVV dat de gemeente aandacht besteedt 'aan het gevaar van radicale islam voor de vrijheden van vrouwen, homoseksuelen en zij die niet de islam aanhangen'.

De fractievoorzitter van NIDA Almere vond dat de PVV met de motie verdeeldheid zaaide. "Verschrikkelijk wat in Frankrijk gebeurde maar wat deze motie doet is nog veel erger", stelde gemeenteraadslid Hassan Buyatui. "Deze motie is nog erger dan wat die ene dader daar allemaal verricht heeft, de onschuldige mensen die hij heeft kunnen ombrengen. Deze motie pleit voor verdeeldheid in Almere. Deze motie, voorzitter, had niet ingediend moeten worden," aldus Buyatui.

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV was geschokt en boos. "Het is werkelijk te gek voor woorden dat een raadslid dit tegen een collega-raadslid durft te zeggen in een openbare raadsvergadering", aldus Van Dijk. "Hij zou zich diep moeten schamen, hij zou zijn camera uit moeten zetten en hij zou zich moeten gaan bezinnen in alle rust op wat hij zojuist gezegd heeft. Dit is werkelijk zeven bruggen te ver." Ook de voorzitter van de digitale raadsvergadering Jimmy van der Vliet (VVD) was ontsteld over Buyatui's uitspraak.

"Het kan niet dat u zegt dat een motie erger is dan een terroristische daad. Dat zult u toch niet kunnen uitleggen."

Onze krant nog niet ontvangen?