Grote verwarring over zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar

Geschreven door Redactie

Bij de zwembaden in Flevoland is grote verwarring ontstaan over de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar. Na de persconferentie van het kabinet over de nieuwe coronamaatregelen dinsdagavond, leek het erop dat de zwemlessen voor de jongsten wel door konden gaan. Dat werd nog eens bevestigd door de zwembond.


Veel zwembaden gaven de berichten door aan hun klanten, maar in de loop van woensdag werd duidelijk dat de zwembaden toch echt dicht moeten blijven. Ook voor zwemlessen onder de 13 jaar. Verschillende zwembaden zijn daar boos over. Ze vinden het oneerlijk. 


Zoals bij Van Rheenen Sport in Almere. Tot en met 17 jaar mag er nog wel in groepsverband gesport worden. Om die reden vindt Jolanda Reijns van Van Rheenen Sport het jammer dat alleen de zwembaden volledig de deuren moeten sluiten. "Zwemles is juist zo belangrijk voor de veiligheid van de kinderen." 


Tijdens de eerste lockdown in april en mei werden de zwembaden twee maanden gesloten. Reijns merkte bij sommige leerlingen een zwemachterstand. Kinderen waren bijvoorbeeld angstiger om het water in te gaan. Dat verwacht de zweminstructrice nu niet, omdat de verwachting is dat de maatregel maar twee weken duurt. 


Bij het zwembad zijn de nodige coronamaatregelen genomen. Zo werden er deze zomer al looproutes ingesteld en werd er gezwommen met kleinere groepjes kinderen. Ouders konden in de grote bouwkeet op de parkeerplaats wachten tijdens de zwemles van hun kind.