Echnaton met ‘De Pot 2000’ in actie voor Voedselbank Almere

Geschreven door Redactie

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 december komt Echnaton opnieuw in actie voor Voedselbank Almere (voorheen ‘VLA’). De school zamelt 2000 houdbare producten in. Als dank worden de favoriete liedjes van de donateurs verzameld in ‘De Pot 2000’ van Echnaton FM.

Dit jaar kunnen luisteraars ook vanuit huis geld doneren. “Als school met een radiostation sluiten we ons graag aan bij de landelijke actieweek voor de voedselbank op Radio 538. Elke euro telt als één product”, zegt afdelingsleider Marlies Haukes.

“Als school voor havo, mavo en vmbo staan we midden in de samenleving”, zegt Haukes. “Nu corona ons leven beheerst, is de nood in Almere groter dan ooit. Daarom willen wij -met inachtneming van de coronarichtlijnen- opnieuw in actie komen voor Voedselbank Almere (voorheen ‘VLA’). Dat kan door producten mee te geven aan onze leerlingen, maar ook door een donatie via onze actiepagina bij ‘Missie 538’. 


“De leerlingen van onze omroep Echnaton FM verzamelen al enige tijd de favoriete liedjes van Almere”, vervolgt Haukes. “Na donatie zijn deze de hele week te horen op de zender. Er zijn ook individuele acties. Onze docent Engels is bijvoorbeeld gestart met de actie ‘All I Not Want For Christmas Is Mariah Carey’. Zodra dit nummer wordt gedraaid, doneert hij een pot groente om hem van de zender te houden. Maar er zijn meer initiatieven. Zo schrijven klassen kerstkaarten voor eenzame ouderen, verkoopt een andere collega zelfgehaakte sjaals en komt er een oliebollenactie.” 

“De actieweek van Echnaton heeft voor iedereen iets te bieden. Dagelijks maken leerlingen en personeel hun shows op Echnaton FM en donderdagavond 17 december is heel Almere uitgenodigd om thuis mee te feesten tijdens de ‘Echnaton Quarantaine Party’. Een gevarieerd feest met optredens van bekende en onbekende Echnatonners en de traditionele warme kerstboodschap van onze reverend Hedwig Kapel. Ik roep iedereen op om de streams aan te zetten en mee te doen aan onze actie.”


De Pot 2000 van Echnaton FM is voor iedereen live te zien en te horen van maandag 14 december 8.00 uur t/m vrijdag 18 december 12.00 uur. Alle informatie over de actie en de livestreams van Echnaton FM zijn te vinden op de website van Echnaton FM: echnatonfm.nl. 


Onze Ambassadeurs