Digitale huiskamer van het Schakelteam in Almere: alleen en toch samen

Geschreven door Redactie

Het Schakelteam heeft een verbindende functie en is er voor mensen met psychische kwetsbaarheid en iedereen die daarmee te maken heeft. Het team bestaat uit medewerkers met verschillende expertises, waaronder een ervaringsdeskundige.

Het Schakelteam is een ‘levende’ sociale kaart die je de weg wijst en mensen met elkaar in contact brengt zodat ze samen op kunnen trekken.  


In deze lastige tijd liggen isolatie en eenzaamheid op de loer. Daarom heeft het Schakelteam op 31 oktober, 2 en 4 december jl. een digitale huiskamer georganiseerd. We zijn samengekomen in Zoom. Voorafgaand hebben de schakelaars persoonlijk bij de deelnemers een pakketje bezorgd met allerlei lekkernijen, samengesteld door lokale ondernemers. Het bezorgmoment is ook gebruikt om het installeren van de Zoom-app te begeleiden. Tijdens de bijeenkomst heeft iedereen de gelegenheid gekregen om te vertellen hoe het met hem of haar gaat en met behulp van vragen op Pickwick theezakjes kwam het gesprek los.  


Een greep uit de reacties: “Ik heb het gevoel dat jullie bij mij in de huiskamer zitten”, “Ik hoef niet meer naar de psycholoog, ik heb nu het Schakelteam” en “Het doet me erg goed dat ik niet vergeten word.” Alle deelnemers waren blij verrast en vinden het belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven. Mensen die elkaar niet kenden hebben afgesproken om in contact te blijven en nieuwe vriendschappen zijn gesloten. Kortom, het was een groot succes en wordt zeker herhaald. Het Schakelteam heeft ook een wandelgroep. Elke tweede woensdag van de maand om 09:45u vertrekken we vanuit inloophuis de Ruimte op de Hengelostraat 39. Op gepaste afstand kan je met elkaar of met ons een praatje maken of gewoon gezellig meewandelen. Aanmelden is niet nodig.  


Wil je meedoen aan de volgende digitale huiskamer? Neem dan contact met ons op via facebook of kijk op de website www.schakelteam-almere.nl. Hopelijk tot snel!  




Onze Ambassadeurs