Politieke vragen over vertraging noodlokalen in Nobelhorst

Geschreven door Redactie

De Almeerse VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over mogelijke vertraging bij de bouw van noodlokalen in de wijk Nobelhorst. Het gaat om extra lesruimte voor basisschool Het Universum. 

Omdat het hoofdgebouw van die school te klein is geworden gaan verschillende groepen leerlingen nu dagelijks per bus naar een schoolgebouw in Parkwijk. 

Ouders van kinderen op het Universum hebben vorige week een brief ontvangen van de medezeggenschapsraad. Daarin staat dat de gemeente aangeeft dat het door de overspannen bouwmarkt onzeker is of het noodgebouw in Nobelhorst in februari/maart kan worden opgeleverd.

VVD is verbaasd


Ook is inmiddels duidelijk dat de noodlokalen op een andere plek komen te staan dan in eerste instantie gedacht. Al scheelt dit volgens de gemeente 'misschien 100 meter'. Het gaat om een kavel in de buurt van pannenkoekenrestaurant Smullen en Spelen.

De VVD zegt verbaasd te zijn dat nu pas bekend is geworden dat de oorspronkelijke plek waaraan werd gedacht 'niet de optimale locatie' blijkt te zijn. "Inmiddels zijn vier kostbare maanden verstreken," zo schrijft de partij. Het college van B en W moet volgens de VVD uitleggen wat de nieuwe vertraging betekent voor de ouders en leerlingen van het Universum.

Onze Ambassadeurs