Windesheim laat 'plan B' voor nieuwbouw over aan gemeente

Geschreven door Redactie

Hogeschool Windesheim laat het onderzoek naar een alternatieve nieuwbouwlocatie in het centrum van Almere in eerste instantie over aan de gemeente. De onderwijsinstelling wacht af wat de vervolgstappen zijn en wat een mogelijk bijdrage daaraan kan zijn.

Windesheim en het college van burgemeester en wethouders willen graag nieuwbouw op de plek van gebouw De Voetnoot, vlak naast het stadhuis. De gemeenteraad besloot donderdagavond echter dat ook een alternatieve locatie onderzocht moet worden. Welke plek dat is, dat mag wethouder Maaike Veeningen bepalen.

Veeningen waarschuwde vorige week dat een onderzoek naar 'plan B' mogelijk minder uitgebreid is dan het werk dat al voor de locatie van De Voetnoot is verricht. Dit omdat niet van Windesheim verwacht kan worden dat de hogeschool ook tijd en geld steekt in een nieuwe studie.

De reactie van Windesheim bevestigt dat de hogeschool de bal in eerste instantie bij de burgemeester en wethouders legt. "De gemeente heeft hierin het voortouw en kent onze wensen", zo laat een woordvoerder weten.

Onze Ambassadeurs