Almere City FC zoekt kerstrevanche in Eindhoven

Geschreven door Redactie

De laatste wedstrijd van een geweldig sportief jaar voor Almere City FC staat maandag op het programma.

Na dit duel staan de Almeerders hoe dan ook op de tweede plaats, maar drie punten zijn tegen Jong PSV daarom niet minder welkom. Zeker niet, omdat diezelfde tegenstander twee jaar geleden City met een ferme kater richting de kerst stuurde.

De laatste wedstrijd van een geweldig sportief jaar voor Almere City FC staat maandag op het programma. Na dit duel staan de Almeerders hoe dan ook op de tweede plaats, maar drie punten zijn tegen Jong PSV daarom niet minder welkom. Zeker niet, omdat diezelfde tegenstander twee jaar geleden City met een ferme kater richting de kerst stuurde.

Nu hangt de vlag er echter wel anders bij dan toen, dat dient gezegd. Destijds stond City tiende op de ranglijst en Jong PSV derde. Nu staan de Eindhovense beloften op een schamele zestiende plaats, terwijl de ploeg van Ole Tobiasen plaats twee bestrijkt na de een fantastische eerste seizoenshelft.

Het lijkt dus een prima gelegenheid om het ruim positieve record tegen de Brabanders verder uit te bouwen. Van de dertien voorgaande ontmoetingen won City er namelijk maar liefst acht. Ook vorig seizoen, toen de teams om bekende redenen maar één keer tegenover elkaar stonden, trok City aan het langste eind. Youri Loen en Radinio Balker scoorden in dat duel namens de Almeerders in de eerste helft, waarna de bezoekers in het Yanmar Stadion er na rust snel 2-2 van maakten. Matchwinner werd in die wedstrijd Thomas Verheydt die als invaller de 3-2 voor zijn rekening nam.

En natuurlijk kunnen we de ontmoeting in 2019 niet onbenoemd laten. Daarin veroverde City met een benauwde 2-1 zege het kampioenschap van de vierde periode, de derde in de clubhistorie. James Efmorfidis bracht toen het Yanmar Stadion in extase door een kwartier voor tijd de winnende goal binnen te schieten. 

Genoeg historie om aan terug te denken dus in de laatste wedstrijd van het jaar. Helaas zijn supporters nog altijd niet welkom bij sportwedstrijden. Gelukkig zitten de commentatoren natuurlijk weer voor je klaar bij EasyFM om u de hele wedstrijd op de hoogte te houden! Daarnaast zendt ook FOX Sports de wedstrijd weer live uit.

Onze krant nog niet ontvangen?