Wat eten we vanavond?

Geschreven door Redactie

Macaroni boordevol heerlijke groenten


Vaak vinden kinderen en ouders het lastig om dagelijks meer groenten te eten.

Om per dag aan genoeg groente te komen kun je ook meer groenten toevoegen aan je saus en dit pureren, zoals hieronder in dit recept.

Ingrediënten voor 4 personen:

- 200 gr volkoren of vezelrijke macaroni

- 10 kastanjechampignons (even door het midden snijden)

- 1 pak pomodoro saus

- 1 teen knoflook (even door de knoflookpers)

- 1 paprika in stukjes snijden

- 1 groene paprika in stukjes snijden

- 6 wortels (geen winterwortels) in stukjes snijden

- ½ courgette in stukjes

- 200 gr rundergehakt

- 1 ui (even fijnsnijden)

- 2 tl basilicum

- 1 tl tijm

- 1 tl oregano

- 1 tl paprikapoeder

- Snufje zout en peper

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni zoals op de verpakking aangegeven staat. Tijdens het koken van de macaroni is zout niet nodig om toe te voegen aan je water.

2. Rul het gehakt in de pan en voeg daarbij de stukjes ui, champignons en knoflook. Roer dit even goed om en zet dan op laag vuur.

3. Voeg in een blender een pak pomodoro saus, de groene en rode paprika, de wortels en de courgette. Voeg hier meteen ook alle kruiden aan toen. Blend het fijn of zo grof als je wilt.

5. Doe deze saus even in de pan bij het gehakt en roer even goed om en bak dit even voor 5 minuten tot het goed warm is geworden.

6. Voeg deze saus dan toe aan je macaroni en eet smakelijk!

Tip: Rode paprika zorgt ervoor dat een saus zoetig wordt dus kun je de suiker die vaak wordt gebruikt weglaten.



Onze Ambassadeurs