Bouw van de kerk op feestelijke wijze gevierd

Geschreven door Redactie


In Almere komt er een nieuwe kerk, en ruim 35 kinderen hebben afgelopen zondag de eerste paal beschilderd. Deze paal gaat aankomende woensdag de grond in, samen met een tijdcapsule. 


De verf en kwasten kwamen van twee katholieke basisscholen in Almere, de Pirouette in Parkwijk en de Crescendo uit Muziekwijk. 


Er waren een aantal opdrachten waar de kinderen uit konden kiezen. Zij konden kiezen uit schilderen uit iets van het scheppingsverhaal. Of schilderen over hoe zij de hemel voor zich stelden, of waar zij aan dachten bij de kerk. De kinderen waren dol enthousiast, en uiteindelijk is de paal erg kleurrijk geworden. 

Er werd aan een aantal kinderen gevraagd waarom zij hebben getekend wat zij hebben getekend. Enkele antwoorden waren: 'Ik heb een kruis en anker geschilderd, want dat hoort er gewoon bij.', 'Ik heb een hartje gemaakt want God is liefde.', 'Ik schilder met veel geel, want dat is vrolijk en dat is de hemel ook!'. 

Ook volwassenen hebben mee geschilderd. Op de andere palen komen de namen te staan van iedereen die mee heeft geschilderd. De bouw van de nieuwe kerk is op deze manier feestelijk gevierd. 


Onze Ambassadeurs