Tips tegen gourmetlucht

Geschreven door Redactie

Gourmetten is gezellig, makkelijk en leuk. Er hoeft niet een iemand uren in de keuken te staan, je kunt gewoon met zijn allen zo aan tafel en de kinderen vinden het ook vaak geweldig. Er is vaak wel een nadeel aan gourmetten: de stank. 

Er zijn toch verscheidene manieren om de lucht uit je huis snel te laten verdwijnen. 

  • Onder andere koffiebonen in je huis leggen helpt tegen de stank. Dat is niet voor niets, want koffiebonen neutraliseren geur. Niet alleen die lucht die in je neus hangt na het ruiken van parfum, maar ook tegen gourmetlucht in huis kun je koffiebonen inzetten. Je kunt onder andere de koffie laag op het vuur zetten zodat de drank verdampt en de geur kan verspreiden door je huis. 
  • Ook azijn werkt goed tegen stank, al ruikt het zelf een stuk minder lekker dan koffiebonen. Tegen gourmetlucht in huis werkt het daarentegen wel goed. Na het eten een of twee lage schaaltjes met azijn in de woonkamer doet wonderen. Ook een pannetje met azijn op het vuur kan wonderen doen.
  • Net als azijn werkt de zure geur van citroen ook heel goed om die vieze gourmetlucht uit huis te krijgen. Je kunt een pannetje water met wat citroenschijfjes op het vuur en laat dit een tijdje zachtjes koken. 

Onze Ambassadeurs