Nog drie jaar handbal op topniveau in Topsportcentrum

Geschreven door Redactie

De Topsporthal in Almere is ook de komende drie jaar de plek waar interlands en bekerfinales van het handbal gespeeld worden.

De gemeente Almere en het Nederlands Handbal Verbond hebben daarvoor een nieuwe overeenkomst ondertekend.

De overeenkomst is een verlenging van een eerdere overeenkomst. De topwedstrijden in het heren- en dameshandbal worden daardoor al sinds 2008 in Almere gehouden. "Ik ben er heel trots op dat het Nederlands Handbal Verbond opnieuw heeft gekozen voor het Topsportcentrum als thuisbasis voor hun belangrijkste wedstrijden", vertelt sportwethouder Julius Lindenbergh. 

"Handbal is een populaire sport in Almere en met het toevoegen van deze topsportevenementen stimuleren we wellicht nog meer Almeerders om deze sport te gaan beoefenen." 

De nieuwe overeenkomst wordt op zes januari ingeluid met een EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlandse mannenteam tegen Sloveniƫ. Vanwege de coronamaatregelen kan daar nog geen publiek bij zijn. De wedstrijd is te volgen via een livestream op heren.handbal.nl.

Onze krant nog niet ontvangen?